Intervenció de l’Hora Violeta contra el TTIP

L’Hora Violeta som una assemblea de dones feministes revolucionàries que lluitem per destruir el patriarcat i el capitalisme.

Combatem el sistema de dominació basat en la supremacia d’un sexe sobre l’altre i en la seva exclusiva concepció de les relacions sexo-afectives com a heterosexuals i monògames. Combatem la divisió sexual del treball que ens fa ser unes esclaves a l’orbita del sistema capitalista, expressat en els seus múltiples àmbits com pot ser a l’escola, al treball, a la família, al matrimoni, a l’estat, entre d’altres. Per això la nostra lluita també és anticapitalista ja que considerem que el patriarcat i el capitalisme són dos sistemes que són intrínsecament interdependents.

Per això, ens posicionem en contra el TTIP. Des de la nostra perspectiva, el tractat planteja un capitalisme extrem i ferotge que perjudica encara més la dona en tots els àmbits de la seva vida (si és que és possible relegar-la encara més), ja sigui laboral, social, personal, econòmic, polític, etc.

EUA no ha firmat els convenis de l’Organització Internacional del Treball, de manera que:

  • Anul·la la igualtat salarial entre homes i dones.
  • Anul·la el recolzament a les treballadores amb responsabilitats familiars.
  • Anul·la el conveni sobre la protecció de la maternitat que regula els permisos, les prestacions o el dret a la lactància, entre d’altres.
  • Anul·la la protecció cap a les treballadores domèstiques

Com a conseqüència de la privatització total dels serveis públics impulsada pels EUA, som les dones les que minimitzem els efectes de les retallades per la salud familiar, la educació infantil o la atenció a les persones dependents i les que ens ocupem de mantenir els nivells de benestar de la llar. Per això el resultat de les polítiques privatitzadores reforcen la divisió sexual del treball que ubica la responsabilitat domestica en les dones, i fomenta un conservadorisme moral que té l’antifeminisme com a component essencial.

Lluitem per l’eradicació de qualsevol tipus de violència per qüestions de gènere que hi pugui existir ja sigui física, simbòlica, material i/o psicològica. Per això estem en contra del TTIP, ja que cal recordar que EUA tampoc a ratificat la convenció sobre la eliminació de totes les formes de discriminació de la dona, que actualment regeix a Europa. Com a conseqüència no te la obligació de consagrar la igualtat de gènere en la seva legislació ni la de promulgar noves disposicions per protegir la dona contra les possibles discriminacions ni adoptar mesures per eliminar totes las formes de discriminació contra la dona practicada per persones, organitzacions i empreses.

Creiem en l’auto organització feminista com eina primordial per tal de destruir aquest sistema patriarcal i construir-ne un de nou! I estem en contra de un TTIP que priva a les persones de qualsevol forma de organització i manca de llibertat d’expressió.

Per aquests motius la nostra lluita es mes necessaria que mai sinó volem perdre els drets que em assolit al llarg dels anys amb esforç, constància i organització!

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.