25N 2015: Actes contra les Violències de Gènere

El dia 25 de novembre de 1960 va tenir lloc l’assassinat de les 3 germanes Mirabal en resposta a la ferma oposició que van realitzar contra la dictadura de Trujillo a la República Dominicana. D’aquí va néixer el dia internacional contra les violències de gènere i el que que ara representa aquesta data.
La mostra més visible d’aquestes violències de gènere són els nombrosos feminicidis que es produeixen setmana rere setmana. Els assassinats masclistes no són fets aïllats, sinó una gravíssima vergonya social que segueix viva i es perpetua des de la base del patriarcat i el capitalisme imperant. Per això l’Hora Violeta condemna cadascun d’aquests actes de terrorisme contra la dona, concentrant-nos periòdicament amb el lema No Morim Ens Maten. Al llarg d’aquest any portem 48 dones assassinades per les seves parelles o ex parelles sentimentals, agafant només dades oficials.
Els assassinats masclistes però, són només la punta de l’iceberg d’una estructura patriarcal basada en les desigualtats de gènere i que és el germen de tot tipus de violències contra les dones tan físiques com simbòliques: vexacions, insults, pallisses, violacions… arribant en alguns casos a arrabassar la vida a les qui la pateixen.
Jornades 25-N mobils etcLa violència de gènere és també el llenguatge sexista en tots els àmbits de la vida quotidiana, violència de gènere és la publicitat sexista que converteix les dones en simples objectes al servei del capitalisme, violència de gènere són les tradicions que perpetuen i normalitzen els rols de gènere i la divisió sexual del treball, violència de gènere són les lleis que es segueixen aplicant des de les institucions, violència de gènere és tenir salaris més baixos i pitjors condicions laborals que els homes per desenvolupar la mateixa feina, al que cal afegir la doble jornada laboral que suposa una major dedicació a les tasques domèstiques, violència de gènere és la brutal diferència en les pensions de jubilació, violència de gènere és assetjament, violència de gènere és mercantilització del nostre cos.
I VIOLÈNCIA DE GÈNERE ÉS EL SILENCI I LA INDIFERÈNCIA SOCIAL.
És feina de totes i tots lluitar per destruir aquest sistema patriarcal i opressor del qual som víctimes. Però ens neguem a ser-ne víctimes passives!
LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ UNA VERITABLE REVOLUCIÓ!

imatge_25N

Enllaços en relació als actes al voltant del 25N de 2015:

Notícies:

http://reusdigital.cat/noticies/opinio/el-bar-campus-exposa-violencia-estatica

http://reusdigital.cat/noticies/reus/reus-condemna-la-violencia-contra-les-dones?utm%20source=hootsuite

http://blocs.mesvilaweb.cat/casaldespertaferro/?p=269223

Vídeo:

http://pobleviu.cat/2015/11/26/video-actes-del-25n-al-camp/

 

 

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s