Actes 8 de març 2016: Ni silenciades ni explotades, vives i combatives!

Avui, dia 8 de març, com cada any tornem a sortir al carrer perquè és un dia de lluita, de reivindicació, i de visibilització de la realitat social que vivim les dones arreu del nostre país i del món. Alcem la veu i cridem, sense por, per denunciar que continuem patint injustícies, desigualtats i violències.

  • Cridem perquè vivim en una societat capitalista i patriarcal que ens explota, ens oprimeix i ens empobreix com a dones de classe treballadora.
  • Cridem perquè seguim cobrant menys en tots els sectors laborals, ocupem les feines més precaritzades i som les més afectades pels contractes temporals.
  • Cridem perquè seguim en lluita per deixar d’estar doblement oprimides tant al treball com a la llar, i exigim un repartiment plenament igualitari a la feina i a casa!
  • Cridem perquè volem denunciar aquest sistema que potencia el racisme, la trata de persones i l’exclusió social, no només determinat per raons de gènere, sinó també per qüestions d’ètnia i classe.
  • Cridem perquè volem serveis 100% públics i de qualitat, de gestió col·lectiva i comunitària, potenciant una educació laica, basada en la coeducació i que fomenti l’esperit crític, perquè volem sembrar la llavor d’una societat lliure.
  • Cridem perquè des de que naixem se’ns divideix i separa en un binomi masculí-femení, en el que se’ns ensenya el que hem de pensar, sentir, estimar, experimentar, com hem d’actuar, com hem de gaudir, com hem de ser i reaccionar.
  • Cridem perquè som oprimides per un sistema patriarcal que normativitza la mercantilització de la dona i que ens hipersexualitza des de la infància amb models estètics malaltissos i artificials.
  • Cridem perquè aquest sistema propicia un model d’amor romàntic que genera dependència i sosté la família nuclear heterosexual, per després silenciar les agressions i els assetjaments que patim en els espais públics i privats.
  • Cridem perquè volem polítiques de prevenció contra la violència masclista tan en les escoles com en la publicitat i els mitjans de comunicació, i volem programes d’apoderament reals per les dones que han sigut víctimes d’aquesta violència.
  • Cridem perquè ens estan assassinant enmig d’un silenci còmplice, perquè no podem permetre que aquest mal endèmic i estructural acabi amJornades Hora Violeta Reusb cap altre vida més.

Estem aquí per fer una crida a l’autoorganització, per plantar cara mitjançant la desobediència i la denúncia. Advertim que no cedirem, que seguirem lluitant per existir com a subjectes, per recuperar el nostre cos, per mantenir la dignitat, per gaudir la pròpia sexualitat. I per créixer individualment i col·lectivament com a dones.

Ja que estem convençudes que la nostra lluita compartida ens farà lliures!

Sense les dones, no hi ha revolta possible!

Visca la lluita feminista!

 

 

composició_8M_2016

 

Notícies als mitjans:

http://blocs.mesvilaweb.cat/casaldespertaferro/?p=269345

http://reusdigital.cat/noticies/agenda/actes-de-lhora-violeta-commemorar-el-dia-internacional-de-la-dona-treballadora

http://www.naciodigital.cat/reus/noticia/17215/reus/commemora/dia/dona/treballadora/amb/recital/poesía

http://www.naciodigital.cat/reus/noticia/17168/setmana/activitats/celebrar/dia/dona/ciutat/reus

Vídeo de la manifestació 8M:

 

 

 

 

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.