TTIP, CETA, TISA… els Tractats de Lliure Comerç: encara pitjor per a les dones

Octubre 2016.

El TTIP i la resta de Tractats de Lliure Comerç segueixen estant sobre la taula, i un any més hem tornat a participar de la Plataforma contra el TTIP que s’ha creat a Reus i que engloba diferents municipis del Camp de Tarragona. Hem cregut important tornar a aportar una perspectiva de gènere en les mobilitzacions contra aquest tractat, ja que les conseqüències que el TTIP i les diferents variants (TISA, CETA) poden tenir sobre les dones, no acostumen a estar sobre la taula, ni a ser un dels temes als que es fa referència quan es parla dels motius per a oposar-s’hi. I precisament per això, trobem imprescindible posar-los sota el focus, a més de teixir cohesió amb la resta de grups i col·lectius amb els que ja coincidim habitualment en altres lluites.

Com a assemblea feminista anticapitalista no podem estar a favor d’un tractat que implicaria, encara més, un capitalisme extrem i ferotge, seguint avançant en la línia de la nefasta globalització en la que ens trobem immerses des de ja fa temps.

Entre d’altres coses, les privatitzacions que comportaria aquest tractat sobre serveis que encara són públics, afectarien novament de manera especial a les dones. Ja que en la majoria de casos som nosaltres les que minimitzem els efectes de les retallades, i sovint és en nosaltres que recau el manteniment de la salut familiar, l’educació infantil o l’atenció a les persones dependents. Per altra banda, recordar a més que els EUA no han firmat els convenis de l’Organització Internacional del Treball, de manera que podria accentuar-se encara més la desigualtat salarial entre homes i dones, anul·lar-se el recolzament a les treballadores amb responsabilitats familiars o anular el conveni sobre la protecció de la maternitat.

Des de l’Hora Violeta hem elaborat octavetes pròpies de com aquest tractat pot afectar negativament a les dones, relegant-nos, si és possible, encara més. També hem fet torns a la taula informativa que ha estat instal·lada durant 5 dies a la plaça Prim, hem col·laborat amb l’Ateneu Llibertari en l’elaboració de banderoles per a balcons i finestres i hem estat presents a la manifestació convocada per la Plataforma contra el TTIP, sota el lema “Obrim fronteres per les persones, no pel capital”.

collage-ttip

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s