Suport encausades #CasBershka

Novembre 2016

L’Hora Violeta vam sumar-nos als actes de suport a les persones encausades en el conegut #CasBershka, i també denunciar així el cas repressiu. Aquests actes van consistir en una xerrada explicativa del cas i una performance al carrer.

Manifest en solidaritat a les persones encausades:

La pressió estètica i els malaltissos cànons de bellesa afecten i ataquen principalment a les dones, i són una forma més de violència, sustentant així el rol patriarcal que ens situa en una posició d’objecte per a la contemplació, que ens posa a la venda i ens utilitza per a vendre. Amb models i talles antinaturals, contribuint així a l’augment de trastorns alimentaris i d’operacions d’estètica, bombardejant-nos diàriament sobre com vestir, com pintar-nos la cara, com portamuntatgebershkanomodificarr el cabell, com caminar i com mostrar-nos socialment.

L’any 2009, l’assemblea feminista de Tarragona va voler denunciar aquesta pressió estètica, amb una simple performance davant d’una botiga d’aquestes grans marques multinacionals, que exploten als països d’origen on es fabriquen les robes que aquí ens oprimeixen.

L’acció era molt senzilla i la mateixa que nosaltres estem repetint: llegir un manifest i resseguir a terra, amb guix, la figura d’una persona. Davant d’això, la guàrdia urbana va aturar l’acte, els va prendre el megàfon i va encarar-se amb les persones presents. Tres d’aquestes persones van ser tancades en un portal, i vexades i agredides per la policia. La mateixa policia que va trencar la càmera d’una de les persones, on hi havia probes dels fets ocorreguts. Actualment hi ha 3 persones que seran jutjades els dies 9 i 10 d’aquest mes, acusades de desordres i d’atemptat contra l’autoritat. Amb el vergonyós agreujant que l’Ajuntament de Tarragona es presenta al costat de la fiscalia com a part acusadora contra les tres activistes.

És per això que des de l’assembla feminista revolucionària l’Hora Violeta demanem que s’absolguin les 3 encausades, instem a l’Ajuntament de Tarragona que es retiri del cas, i denunciem la violència policial cap a totes aquelles que aixequen la veu.

Seguirem teixint suport mutu cada dia! On hi ha repressió, hi ha solidaritat!

Video de la performance: https://www.youtube.com/watch?v=iljPdgrqCQc

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s