25N 2016. Contra les violències de gènere. Ni silenciades ni silencioses!

Amb tristesa i ràbia tornem a recordar incansablement la nefasta i dura situació que patim les dones, així com totes aquelles persones que queden fora dels rols i valors heteronormatius i binaris, o dels cànons i normes que impera el patriarcat.

La violència cap a les dones no és característica d’uns països concrets o de certes cultures, sinó que es manifesta de manera global, expansiva, sense excepcions. Les úniques diferències són algunes maneres en com aquesta es manifesta, i el tipus de resposta o no resposta que hi ha per part d’institucions i de la població en general. És per això que entenem que cal veure i actuar en la violència que patim aquí, la que està instaurada en la nostra societat, la que es segueix perpetuant amb lleis que ens victimitzen o ens ignoren, la que conviu amb nosaltres a dins les nostres cases, la que se’ns clava amb insults i mirades, la que suportem a la feina i als centres educatius, la que se’ns fica a dins el llit, la que ens bombardeja amb publicitat sexista, la que camina tranquil·lament pels carrers. Perquè la situació és inaguantable.

Perquè a l’Estat Espanyol una de cada tres dones hem patit agressions físiques o sexuals en algun moment de la nostra vida. Perquè més de 26.000 noies a Catalunya -enfront a 2.000 nois- patim algun tipus de trastorn alimentari. Perquè almenys 7 de cada 10 dones hem patit assetjament quan anàvem pel carrer, sols en els darrers 6 mesos. Perquè un 12% de les dones hem estat víctimes d’abusos sexuals durant la infància, i en el 9cartell7% dels casos els agressors eren homes. Perquè un 43% de les dones hem experimentat violència psicològica per part d’alguna de les nostres parelles. Perquè almenys l’11% de les dones hem patit assetjament o amenaces a través de les xarxes socials. el correu electrònic o el telèfon. Perquè la bretxa salarial entre homes i dones és d’un 25%, i la majoria de treballs a temps parcial i amb pitjors contractes són ocupats també per nosaltres. Perquè gairebé la meitat de les dones identifiquem com a situacions de risc, per exemple, “viatjar soles en transport públic” o “caminar per llocs poc concorreguts”; mostra de com la nostra llibertat i plena autonomia es veu coartada. Perquè més de 1.000 dones som violades cada any a l’Estat Espanyol; és a dir, una violació cada 8 hores, 3 violacions al dia. I comptant només les agressions sexuals amb penetració i de les que hi ha registres oficials. Perquè a una de cada vint dones se’ns ha prohibit sortir de casa, ens han pres les claus del cotxe o se’ns ha deixat tancades contra la nostra voluntat.Perquè cada any a l’Estat Espanyol més de mig centenar de dones son assassinades per motius clars de violència masclista, i agafant només dades oficials prou conservadores.

I és per totes elles que hem de seguir caminant, trepitjant fort en aquest combat que sembla que no té fi. Perquè malgrat les evidències, cada cop més, neixen discursos que neguen aquesta realitat i minimitzen la problemàtica. Que ens diuen que hi ha problemes més importants. Que fins i tot ens arriben a escopir paraules com “feminazis” o “anti-homes”. Hi ha qui diu que està fart que tot el dia parlem d’això i que veiem masclisme per tot arreu. Però la realitat és que sí, és que està per tot arreu. I per aquest motiu no ens cansarem d’exposar-lo i combatre’l, i seguirem protestant, cridant, plantant cara i organitzant-nos per fer-hi front, per tots els mitjans que creguem necessaris.

Avui i cada dia, ni silenciades… ni silencioses!!

muntatge25nnomodificar

Video de la performance itinerant “Exemples quotidians de violències patriarcals”: https://www.youtube.com/watch?v=mVQmoPBZUvo

 

Acerca de L'Hora Violeta

Assamblea Feminista Revolucionària de Reus
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s