Apatia i obstaculització institucional als moviments feministes a Reus

Desembre 2015

Des del col·lectiu feminista revolucionari  l’Hora Violeta, volem agrair el suport rebut per part de diversos col·lectius i persones a títol individual durant les jornades del 25N (Dia internacional contra les violències de gènere). Sabem que sense la seva implicació i sense la seva  participació aquestes jornades no haurien estat possible, o almenys no de la manera  que ho han estat.  Ens estalviem d’anomenar-los, ja que són diversos i han col·laborat de maneres diverses, igual que moltes persones que mereixerien una especial menció.

Això contrasta, un cop més, amb el poc interès i  les males maneres  que hem rebut per part de les institucions, especialment  de l’Ajuntament de Reus;  com moltes d’altres vegades que hem dut a terme actes o convocatòries per a lluitar contra les violències que afecten a les dones, o per a posar sobre la taula diferents reivindicacions necessàries per acabar amb la societat patriarcal i sexista que ens envolta . Una vegada més, el nostre col·lectiu s’ha trobat amb traves, manca d’informació, denegació de permisos per a la utilització d’espais públics o, fins i tot, amb la interrupció d’actes tot i tenir els permisos necessaris per a dur-los a terme. L’exemple més visible va ser la instal·lació d’una  pretenciosa pista de gel a la plaça Mercadal, fet que va obligar-nos a canviar la ubicació de la concentració del 25N dos dies abans, malgrat haver superat els laberints burocràtics i tenir el permís per a realitzar l’acte en aquesta mateixa plaça.

És patètic i hipòcrita que s’utilitzi aquest tema  en les campanyes electorals actuals, de manera superficial, parlant de nosaltres però sense nosaltres. Sense propostes reals i concretes,  presentant mesures “pedaços” per a fer veure que hi ha un interès en acabar amb els feminicidis i amb les desigualtats de gènere que impregnen el nostre dia a dia.  Exigim noves mesures i nous plans d’actuació enfocats des d’una òptica feminista i que vagin a les arrels d’aquesta  nafra  de la societat.

La violència masclista no s’acabarà fent actes i parlaments institucionals un parell de cops a l’any i abordant el tema amb promeses electorals. I molt menys, menyspreant i aixafant les persones i col·lectius que treballen des de la base i l’horitzontalitat.

http://pobleviu.cat/2016/01/07/apatia-i-obstaculitzacio-institucional-als-moviments-feministes-a-reus/