Concentracions a partir de març 2015

Els assassinats masclistes no són fets aïllats, sinó que són la conseqüència més tràgica i visible de tota una estructura social, cultural i organitzativa: el patriarcat. Les vergonyoses llistes de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles s’engreixen sense parar, any rere any. És per això que sortim a la plaça del Mercadal cada vegada que sabem que s’ha produït un nou feminicidi; fet que tristament ocórrer quasi cada setmana.

I és que malgrat els avenços obtinguts en la igualtat de drets, aquests es continuen aplicant des d’una perspectiva patriarcal, quedant-se en mesures aïllades i estèrils. Per altra banda, la nostra societat segueix normalitzant, invisibilitzant i, fins i tot, negant aquesta violència de gènere.

Cal remarcar que les xifres oficials només compten com a assassinats masclistes aquells en que l’agressor és la parella o exparella sentimental. Això vol dir que no inclouen els feminicidis duts a terme per altres familiars com fills, cunyats, tiets… Tampoc inclouen a les transsexuals, a les prostitutes o a les dones assassinades després d’haver estat agredides sexualment, si l’agressor no és la parella o exparella sentimental. Nosaltres sí que hem començat a comptabilitzar a totes aquestes dones, ja que entenem que les seves morts tenen la mateixa arrel, i pensem que només així es pot contemplar globalment i en tota la seva cruesa els resultats finals de la violència de gènere.

Els discursos masclistes de negació fan que aquesta xacra es torni més silenciosa, i que les reivindicacions feministes es vegin com a prescindibles, superades, o inclús contraries a la igualtat. Però lluny d’això, la realitat ens recorda que seguim encasellades en uns rols de gènere, i que seguim ignorades, menystingudes, insultades, maltractades, violades i, en última instància, assassinades.

Davant d’aquesta situació no podem romandre passives. Per això entenem que cal posicionar-nos, empoderar-nos, organitzar-nos i actuar. Cal que prenguem el control sobre les nostres vides!

nomorimensmaten

Vídeos d’un parell de les convocatòries:

https://www.youtube.com/watch?v=wICgizB5kJs

https://www.youtube.com/watch?v=owfkyWXydOY

Noticia de la campanya #NoMorimEnsMaten als mitjans:

http://reusdigital.cat/noticies/reus/lhora-violeta-i-altres-collectius-es-concentren-aquest-dijous-contra-la-violencia-de