Concentracions a partir de juny 2017

Al març del 2015 vam iniciar la campanya #NoMorimEnsMaten, la qual pretén donar visibilitat i denunciar públicament els nombrosos feminicidis que es perpetuen arreu de l’Estat Espanyol. Vam veure i veiem important donar llum a aquests assassinats, els quals passen de puntetes -o directament no es nombren- als mitjans de comunicació, i dels quals la resposta social és pràcticament nul·la.

Sabiem que aquests crims formaven part, tristament, de la realitat, i que són la punta de l’iceberg de tota una estructura patriarcal, impregnada en absolutament tots els aspectes de la vida i de les relacions. Però fins i tot nosaltres ens hem vist desbordades per la quantitat de dones assassinades. Assassinats que es duen a terme cada setmana, sovint més d’un per setmana, i tenint en compte que segur que n’hi ha que ni tan sols sabem. Cada vegada ens concentrem per més d’una víctima, i entre que es fa la convocatòria i arriba el dia, ja n’han assassinat una altra més. És per això que hem decidit canviar la forma d’aquestes concentracions, ja que ens resulta impossible -a nosaltres i a totes les persones que veniu a les convocatòries- seguir el vergonyós ritme d’aquests feminicidis. A partir d’ara passarem a fer aquestes concentracions una vegada al mes, concretament l’últim dijous de cada mes. I allí recordarem a totes les dones que malauradament hauran estat assassinades aquelles setmanes. En breu traurem el cartell per aquestes noves concentracions.

Ens agradaria també que aquesta convocatòria mensual esdevingui una cita fixa per a totes les persones sensibilitzades amb aquesta greu problemàtica, i que consideren el feminisme un pilar bàsic per a transformar la societat. Així, juntes, ens reunirem almenys simbòlicament per a trencar el silenci i la indiferència.

#NoMorimEnsMaten     #EnsVolemVives

3